Overhaling

Service av Omega DeVille Jump hour

23/02/2021
En liten gjennomgang av en noe uvanlig, halvmoderne 90talls Omega med jump hour.
Skrevet av Simen Solvold
Urmaker

En liten gjennomgang av en noe uvanlig, halvmoderne 90talls Omega med jump hour. I følge infoen jeg har funnet om denne klokken på div forum ble det produsert omlag 3000 klokker, noen i stål og noen i 18k gull. Alle klokkene har tønneformet kasse, stålmodellene ser ut til å kun være representert med lakserosa tallskive på de bildene google har å tilby.

Den aktuelle klokken har kommet inn for en standard overhaling.

Urverket demonteres og renses, dette er en modifisert utgave av Omega sitt caliber.1120 Dette urverket kalles Omega Caliber.1221.

Slitt "sentrums"hjul og mellomhjul skiftes.

Fjærhus og løpeverksklober montert.

Stillverk montert, urverkets steinlagre og anker oljes.

Urverket reguleres og kontrolleres i 5 posisjoner.

Nå begynner det å bli mer spennende, et vanlig Omega 1120 verk har sentrumssekundviser, og dermed en liten tapp som kommer opp fra løpeverket og går over minuttrøret på skivesiden. Siden dette uret kun har minuttviser har de satt inn et sekundhjul med ekstra kort tapp. Den vanlige viserfriksjon med minutthjulsdelen har blitt forandret noe. Der man vanligvis finner et datofremføringshjul finner man et hjul som skal bidra med å slå rundt timetellerskiven.

Platen som timetellerskiven hviler på monteres. Vinget del på timefremføringshjulet er montert. Mellomhjulet som ligger montert mellom minutthjulet og timefremføringshjulet er vanligvis koblet til timehjulet. På dette verket er det koblet direkte til minutthjulet som vil snu timetellerskubberen 180 grader pr time. Der timehjulet flyttet datofremføringshjulet 180 grader på 12 timer.

Arm for flytting av timeskiven merket i rødt, den legger spenn på det vingede hjulet som vil slå timeskiven et hakk videre hver time. Det lille hullet merket med lilla tillater at den vingede delen kan gjøre en liten bevegelse uavhengi av hjulet som drar det rundt. Arm merket i blått holder timeskiven på plass.

Timeskive montert.

Urverket monteres i kassen.

Automatikken monteres på urverket.

Klokken er ferdig montert og klar for kontroll.

Dette er en stilig klokke som jeg kun har sett en av så langt, den tønneformede kassen er kanskje ikke det hotteste man finner i 2021, men for de som liker litt spesielle klokker med en uvanlig komplikasjon som ikke nødvendigvis koster så voldtsomt mye så er denne klokken helt super. Urverket er bygget på en veldig problemfri klassiker som kan serves uten at det trenger å koste enormt mye. Selve jump hour komplikasjonen er laget omtrent så enkelt og fornuftig som en komplikasjon kan lages.

Vi liker den (:

UAVHENGIG URMAKER I OSLO

SERTIFISERT OMEGA-URMAKER

ÅPNINGSTIDER:
0900 - 1600,
mandag til fredag.
ORG NR:
926 695 118
FØLG UR-TJENESTEN:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram