Reparasjon av veggur

Hos Ur-Tjenesten får du profesjonell reparasjon av veggur i Oslo, Bærum, Lillestrøm, Strømmen og Lørenskog. Les mer om hva vi tilbyr og få vedlikeholdstips.
TA KONTAKT
Nærbilde av urverk.

Vi henter og bringer

Levering på hjemmeadresse etter reparasjon av vegguret ditt er alltid inkludert i prisen. Dette fordi vi ønsker å forsikre oss om at transport, opphenging, vatring og igangsetting gjøres på en riktig måte. Veggur er følsomme for forflytning og bør testes og kontrollers etter at det har blitt hengt tilbake på veggen din.

Om ønskelig kan vi også hente vegguret før reparasjon. Dette gir et tillegg i prisen på 1200 kroner.

Hvor lang tid tar reparasjon av veggur?

Det er utfordrende å estimere leveringstiden på veggursreparasjoner. Dette kan være på grunn av varierende arbeidsmengde på verkstedet, samt at flere reparasjoner kan kreve arbeid som strekker seg ut over det man kaller standard service/overhaling.

Forventet leveringstid på et kurant veggur uten spesielle skader eller komplikasjoner ligger som regel på 8 til 12 uker.
TA KONTAKT
Urverk.

Hvor mye koster reparasjon av veggur?

Overhaling av veggur er en tidkrevende og møysom jobb: Urverket skal renses, ses over, utbedres og renses igjen. Foringer (lagre) skal kontrollers for slitasje og utbedres om nødvendig. Tannhjulstapper skal kontrollers for slitasje/brudd og utbedres om nødvendig. Etter at alle nødvendige reparasjoner er utført skal vegguret monteres og kontrolleres over lengre tid, slik at vi kan levere tilbake et så nøyaktig og velfungerende ur som mulig.

Kassen skal også rengjøres og shines etter beste evne og repareres/utbedres etter kundens ønsker og behov.

Vi kan gi en endelig pris på jobben først etter inspeksjon. Prisen vil stort sett ligge mellom 8000 og 10.000 kroner (inkluderer levering).

Reparere veggur?

TA KONTAKT HER

5 tips for vedlikehold av gamle veggur

1. Rengjør gjerne vegguret ditt med en fuktig klut innimellom, sørg for at du ikke får fukt på urverket.

2. Hold alltid døren til uret lukket for å forhindre at det kommer inn støv i urverket, støv i urverket blander seg med oljen og vil etterhvert gjøre oljen ubrukelig. Dette kan føre til slitasje og stans.

3. Om vegguret ditt tillater det så fest det alltid på veggen med de to skruene nederst i tillegg til festet i toppen. Skulle man være uheldig og dunke borti veggur som kun er festet i toppen riskerer man at det flytter seg ut av sin stilling og det blir feil på gangen.

4. Føler man behovet for å flytte på vegguret sitt, så er det viktig å vatre det på forhånd og henge det opp igjen i samme posisjon som det hang i utgangspunktet, selv om det er skjevt på vateret. Løsne alltid pendelen fra urverket før forflyttning.

5. Heng aldri opp veggur i nærheten av varmekilder eller kuldekilder. For eksempel: Peis, panelovn, vindu, varmepumpe. Treverket i eldre veggur kan bli veldig påvirket av temperaturforandring og vri seg over tid.

Hvordan trekke opp veggur?

  • Noen veggur kan stilles uavhengig av slagene, om du er usikker på om det gjelder ditt veggur så la alltid slagverket slå seg ferdig på hver hele og halve time før du flytter minuttviseren videre. Still aldri på timeviseren, da vil slagene komme i uorden.
  • Når man trekker opp veggur med lodd og kjede er det viktig at man presser loddet forsiktig oppover fra undersiden. Det skal være enkelt å trekke opp kjedet uten at det skal være slark i det. Hold alltid under loddet, syren fra fingre kan lage stygge merket på messingen rundt loddet.
  • Har man veggur med lodd og opptrekksnøkkel trenger man ikke å hjelpe loddet under opptrekk.
  • Veggur med fjærkraft må man være forsiktig å ikke overtrekke, kjenner man kraftig motstand skal man slutte å dra i nøkkelen. Trekk alltid vegguret med omhu.
  • Veldig mange veggur kan gå uten at slagene må slå ut, i så tilfelle kan la være å trekke opp loddet eller fjæren som driver slagverket slik at man kan ha klokken gående uten at den slår.

UAVHENGIG URMAKER I OSLO

SERTIFISERT OMEGA-URMAKER

ÅPNINGSTIDER:
0900 - 1600,
mandag til fredag.
ORG NR:
926 695 118
FØLG UR-TJENESTEN:
coghourglass linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram